Madeliefje Thuiszorg is onderdeel en netwerkpartner van de Sociale Werkkoepel amsterdam.  De Sociaal Werkkoepel is een netwerk voor sociaal werk. Omdat veel Amsterdammers langs de kant staan. Dat komt bijvoorbeeld door een arbeidsbeperking waardoor zij afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Ook kunnen andere factoren een rol spelen waardoor iemand niet aan een baan kan komen.

Sociaal Werkkoepel: een netwerk voor sociaal werk
Het netwerk van de Sociaal Werkkoepel Amsterdam zet zich daarom in voor sociaal werk in Amsterdam. Sociaal werk is betaald werk met ondersteuning van subsidie, een jobcoach of Beschut Werk.

Sociaal werkgeverschap
Wij als Madeliefje Thuiszorg denken liever in kansen dan in obstakels. Ook kandidaten met een wat grotere afstand tot de arbeidsmarkt bieden wij graag een werkplek. Wij hebben goede contacten met het WSP en hebben al met veel succes meerdere kandidaten een fijne werkplek kunnen bieden. Onze leercoaches helpen de nieuwe collega’s op weg. Niet alleen tijdens het inwerken, maar ook daarna. Soms heeft iemand wat extra ondersteuning nodig. Samen bekijken zij wat nodig is om verder op weg te komen. Omdat de leercoach zelf als hulp in de huishouding heeft gewerkt, kan hij vanuit eigen ervaringen de nieuwe collega ondersteunen. De leercoach is dus echt een coach die náast de medewerker staat.

Sociaal werkgeverschap betekent voor ons ook dat wij onze inkopen bij sociale firma’s doen. Zo werd de catering op ons bedrijfsfeest geregeld door 50/50 van het Leger des Heils en laten wij ons archief digitaliseren door Pantar.